Welkem. Wazzapp next? Follow or Dashboard

Terasa Dunia Aku Yang Punya .

Assalamualaikum bloggers . Hello viewers . Okay , saya nak story something .perkara ni berlaku semalam . tak dapat saya nak update semalam sebab terasa bhagia sangat-sangat . hehe . semalam tu saya rasa bahagia sangat-sangat . even pagi tu rasa sakit hati sangat . tapi ku sangkakan sakit hati tu sampai ke petang , tapi rupanya bahagia di petang nya . cehh . buat peribahasa sendiri pulak . untuk students tu , jangan la ambik peribahasa tu ehh . Dewan Bahasa dan Pustaka tak approved peribahasa saya tu . kehkehkeh .


ehh . nak cerita pasal saya bahagia sangat-sangat tu kan . haihh . bahagia sangat la . petang tadi best buddies saya, si Suriani pergi rumah saya . nak amik helmet yang ditinggalkan kat rumah saya hari tu . sempat jugak borak-borak . lepas tu hujan pulak . dia pun balik . masa kitaorang tengah borak-borak tu , saya cakap la kat dia yang saya nak jumpa sangat dekat BOY saya . dia tanya la nak jumpa ke tak . saya pun cakap nak la . tapi masa tu hujan . so , kitaorg tak jadi pergi . so , saya texting dgn dia cakap kalau tak hujan boleh keluar .


lepas tu hujan pun berhenti . then , kitaorang pun jalan . tapi bertiga . saya, Suriani and Aliza . so , kitaorang pergi la ke taman susur jambu , tempat BOY saya tinggal . first-2 tu taknak pergi rumah BOY saya tu dulu . sebab nervous . so , kitaorang jalan-jalan la dulu . pusing-pusing kat taman tu . lepas tu pergi dekat lorong rumah dia . masih nervous jugak masa tu . kebetulan jugak masa tu ada sorang kawan kitaorg yang melimpas . so , kitaorg suruh dia panggilkan BOY aku . then , bpk kepada BOY aku tu cakap yg dia pergi memancing . so , apa lagi . kitaorg pun pergi terjah dia kat tempat dia memancing tu .


and last-last kitaorg pun jumpa jugak BOY aku tu . sebab dia parking motosikal dia kat tepi jalan raya . then , kitaorg pun berjalan la sampai la ke hujung dunia . kitaorg baru tahu yang kat situ ada tempat memancing . hishh . kesian betul . then , saya suruh sorang budak kecik ni tolong panggilkan BOY saya . lepas tu kitaorg pun borak-borak . besssttt sangat-sangat . rindu sangat-sangat dekat BOY saya tu . 


lepas tu kitaorg balik sebab dah dekat pukul 6 . BOY saya dgn kawan dia tu pun nak balik jugak . so , lepas saya salam tangan BOY saya , kitaorg pun terus balik . masa balik tu memang la lucu sangat . masa tu adala seekor biawak dekat dpn . kitaorg pun mmg perasan dpn tu ada biawak . masa kitaorg nak melimpas tu , tiba-tiba pulak biawak tu U-turn balik . mak aii . brek mengejut kawan saya masa tu . bodohh betul la biawak tu .


tapi , memang semalam hari yang best sangat . out dengan buddies saya . lepas tu jumpa pulak dengan BOY saya . yang bestt nya kitaorg tak henti-henti gelak . saya memang enjoy semalam . to my BOY , Mohd Faisal bin Hassan : love you bie . miss you so much . :') 

2 comments:

Hana said...

salamm
hoi !! hahahaha name hana xde pon ? waakakaka
emm papew pon bagusla dah happy dgn pejey..hihihi hana plak dalam trouble nihh..hadoyaiii..
susah nk citew t,,panjang sgtt..xsabar nk blik ck..bosan dowh dok kat cni,,hana nk g mane2 pon hemm hampeh je..macam biase lah...Beliau marah !

Nurwaheediah said...

haha . mok juak engkah nama nya . aok la . kak tok engkah nama hana ar . haha . haishh . besa la ya hana . gk ck kecik tok ny mrh hana mun bjalan . ni gk kl nak besar ya . sabar2 . kmkorg tggu hana balit ctok ar . :))